Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Sud na kapustu 30l

Pripravuje sa

Katalógové číslo: K 10581302
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Sud keramický na kapustu 30l keramický s vekom, II.tr. Sud keramický na kapustu má váhu 12 kg a výšku 45cm objem 30l Keramický sud na kapustu je zdravotne nezávadný a vhodný pre styk s akýmikoľvek potravinami.

 
Vaša cena s DPH: 60,59 EUR
 

Kvasená - kyslá kapusta recept:

Kapustu očistíme od poškodených a zelených listov, hlúbik vyrežeme alebo prerežeme a kapustu nakrájame na 2-3 mm. (Na rezanie použijeme strúhadlo na kapustu, v menšom množstve nakrájame nožom alebo použijeme V-strúhač. Najjednoduchšie je kúpiť už narezanú kapustu ak je možnosť.) Narezanú kapustu plníme do väčšej nádoby, súčasne presoľujeme a utláčame nohami v gumákoch, prípadne si na obuv natiahneme viac kusov sáčkov, pričom vrch prelepíme lepiacou páskou. Na jeden kilogram kapusty pridáme 20 g soli. Kapusta je utlačená keď púšťa šťavu a "začne peniť." Ak kapustu nakladáme do kameninovej nádoby, kapustu utlačíme v inej nádobe (pretože sa tam nohou nedostaneme) a do kameniny vkladáme po vrstvách aj so vzniknutou šťavou.. Pri vkladaní pridáme nakrájané jablká a dobre zatlačíme, musíme vytlačiť všetok vzduch. Povrch kapusty zaťažíme vyvarenými doštičkami vyrobenými z tvrdého dreva a väčším plochým kameňom. Do žliabku keramickej nádoby nalejeme vodu a prikryjeme vrchnákom. Ak kapustu nakladáme do suda, na zaťaženie môžme použiť väčšie PVC mechy naplnené vodou. Takto to robia aj vo veľkovýrobe, voda tesní a zároveň zaťažuje. Do väčšej nádoby alebo do suda môžme vložiť mech z PVC a po naplnení ho zviazať špagátom a zaťažiť doskami a kameňmi.. Zaviažeme tak, aby mohli unikať plyny z kvasenia a pritom neunikla šťava. Nádobu s kapustou uložíme do miestnosti s teplotou do 10 - 15 stupňov, kde búrlivo vykvasí za 4-5 týždňov. Po vykvasení nádobu preložíme do chladnejšej miestnosti, no nie do mrazu. Nepriateľom kvasenej kapusty je vzduch a tam kde má prístup kapusta začne plesnivieť a neskôr hniť. Takže ak už máme kapustu v súdku alebo keramickej nádobe odobratú, môžme kapustu preložiť do zaváracích pohárov ktoré naplníme až po okraj a uzavrieme viečkom. Položíme na podnos, pretože môže dokvasovať a z pohárov bude unikať šťava. Môžme ju aj zasterilizovať vo vodnom kúpeli. 720 ml poháre pri 65 stupňoch 45 minút a necháme samovoľne vychladnúť. Bude ako čerstvá a zachová si vitamíny.

Variácie :

Do kapusty môžme pridať: rascu, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, chren, mrkvu...

Dobrú chuť !!!!

 

Odporúčame

Kat.číslo Názov s DPH  
K 1960100 Rezačka kapusty kruhová 70,49 EUR
K 307201 Rezačka na kapustu 23,59 EUR
K 30226160 Rezačka 39,99 EUR Pridať do košíka

Alternatívna ponuka

Kat.číslo Názov s DPH  
O 123957 Hrniec na nakladanie 11,49 EUR  
O 123956 Kyseláč 6l 23,39 EUR  
S 254102 Sud na kapustu 17l 29,99 EUR  
S 254103 Sud na kapustu 20l 34,79 EUR  
K 10581272 Sud na kapustu 27 l 56,39 EUR Pridať do košíka
K 10581102 Súdok 10l II.tr. 37,99 EUR Pridať do košíka
K 10581052 Súdok na kapustu 5l IItr 28,29 EUR  

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky