Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Stojan na pečenie kurčaťa

Je na sklade

Katalógové číslo: O 122939
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Stojan na pečenie kurčaťa.

Smaltovaný stojan na pečenie kurčaťa Vám pomôže pripraviť skvelo prepečené kurča voňajúce bylinkami. Jednoducho ho nasadíte na valec, do ktorého vložíte maslo, bylinky, korenie, pivo,... Kurča na stojane položíte na pekáčik a stačí ho vložiť do rúry. Tým, že kurča neleží v omastku, je jeho príprava omnoho zdravšia a má výbornú chuť! Smaltovaný valec sa pri pečení zahrieva, takže sa kurča prepečie aj zvnútra. Rozmery: dolný pr. 15 cm, horný pr. 6 cm, v. 12 cm.

Recept na "Opité kurča"
Väčšie kurča umyjeme a osolíme. Potom si pripravíme marinádu, ktorú dáme asi na dve minúty ohriať na panvicu - 2 lyžice medu, soľ, 1 lyžička chilli korenia, 1 lyžička chilli omáčky, 3 lyžice oleja, 3 lyžice sójovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku na plátky, 1 lyžicu vinného octu.
Kurča dáme do misky, prelejeme trochou vychladnutej omáčky z panvice a necháme minimálne jednu hodinu alebo až do druhého dňa odležať. Potom nalejeme do valca stojanu pivo - do 3/4. Kurča nasadíme na stojan, postavíme na plech a pečieme podľa veľkosti asi 80 minút pri 180 °C. Počas pečenia polievame zvyšnou omáčkou. Po upečení zložíme kurča zo stojana a môžeme servírovať. "Opité kurča" podávame s prílohou podľa chuti a prelievame vypečenou šťavou.

 
Vaša cena s DPH: 5,39 EUR
 
 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky