Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Pekáč keramický KRČMA 5l

Je na sklade

Katalógové číslo: O 123777
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Pekáč keramický glazúra KRČMA 5l . Keramický pekáč s vnútornou glazúrou je vysoko kvalitný výrobok z prírodného materiálu. Pripravované jedlo má vynikajúcu a špecifickú chuť, je veľmi šťavnaté. Výhodou je vysoká pokrievka, takže pohodlne pripravíte aj väčšiu hydinu, bez toho aby ste ju museli pred prípravou porciovať. Keramika výborne vedie teplo a preto varením, zapekaním a pečením v keramike dosiahnete aj ekonomickú prípravu jedál, pokrmy "dôjdu" - zdroj vypínate s predstihom. Nádoby z keramiky majú dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní Vám vydržia niekoľko rokov. Je ale nutné dodržovať určité zásady pri manipulácií s riadom. Výrobok má veľmi vysoké pnutie, neznáša preto okamžité rýchle teplotné zmeny - tepelný šok. Medzi pekáčom a dnom rúry musí byť zabezpečené prúdenie vzduchu, takže vždy dávajte výrobok na mriežku. Najlepšie je dať studený pekáč do studenej rúry a až potom zapnúť. Pripravovaný pokrm podlievajte horúcou vodou alebo vývarom. Horúci pekáč po vybratí z rúry alebo tepelného zdroja nikdy nedávajte na kov, kameň, dlaždice - vždy len na drevenú podložku. Pekáč nie je vhodný do umývačky riadu, možno ho použiť v plynovej, elektrickej aj teplovzdušnej rúre. Rozmery: objem 5 l, vnútorné 28x20 cm, vonkajšie 34 x 24 x 11,5 / 22 cm.

 
Vaša cena s DPH: 16,69 EUR
 

Rímsky hrniec z pálenej hliny je založený na princípu nasiakavosti vypálenej hliny vodou. Pred použitím ho namáčame do studenej vody - najmenej na 20 min., vrátane pokrievky. Vďaka vode, ktorá prenikne do pórov hrnca a v rúre sa mení na paru, sa pokrm nepripaľuje, naopak sa pečie vo vlastnej šťave. Hrniec dávame vždy do studenej rúry! Nastavíme požadovanú teplotu a potom už sa o nič nestaráme. Hrniec pečie bez tuku a vystačí si sám, keď ho poriadne ťažkou pokrievkou uzavrieme. Počas prípravy pokrmu ho neotvárame ani doň nepridávame ďalšie suroviny. Všetko vložíme na samom začiatku naraz. Mäso, zemiaky aj zeleninu. Moderný spôsob varenia v prastarom rímskom hrnci. Môžeme v ňom piecť tiež buchty, chleba, lasagne, ryžové nákypy. Vždy dosiahneme dokonalú chuť. Hrniec čistíme ľahko kefou a horúcou vodou, soľou alebo octom pri väčšom zašpinení, chemické prostriedky nepoužívame.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky