Misa na kysnuté cesto so vzduchotesným vekom nájde vo Vašej kuchyni široké uplatnenie:
- Kysnuté cesto: do misy vložíte potrebné ingrediencie, pomocou varešky premiešate, priklopíte vzduchotesným vekom a potom ju odložíte na teplé miesto - aby malo cesto tie správne a prirodzené podmienky pre vykysnutie. Nič sa nedá uponáhľať, cesto potrebuje svoj pokoj, čas a teplo. Nemusíte strážiť dĺžku kysnutia - keď je proces kysnutia dokončený, dôjde k uvoľneniu veka z misy a tým spoznáte, že cesto je pripravené na ďalšie spracovanie.
- Múčniky: tzv. "Hrk, hrk" koláč vytvoríte veľmi rýchlo a ľahko. Ingrediencie vložíte do misy, priklopíte viečkom a pohrkáte, kým sa nespoja a krém nezhustne. Potom už len krém s ovocím ozdobíme na pripravený korpus a je hotovo. Recept prikladáme.
- Šaláty: vďaka veľkosti pohodlne pripravíte rôzne zeleninové, ovocné, cestovinové aj zemiakové šaláty. Vložíte všetku nakrájanú zeleninu alebo ovocie, upevníte veko a premiešaním docielite perfektnej prípravy šalátu. Šalát môžete nechať v mise uležať, neosychá a zostane dlhšie čerstvý.
- Šľahanie: misa je dostatočne hlboká, aby Vám dobre poslúžila tiež pri šľahaní krémov, cesta, šľahačky ... Ak nespotrebujete napr. cesto na palacinky hneď, vďaka viečku ho pokojne môžete uchovať aj pre neskoršie spracovanie.
- Marinovanie: vďaka viečku je vhodná aj pre nakladanie a marinovanie mäsa, rýb. Mäso neosychá, vydrží čerstvé, preberá chuť a vôňu korenia a byliniek, ale korením nie sú cítiť ďalšie potraviny uložené v chladničke.
Materiál: plast. Rozmery: objem 2,5 l, priemer 21 cm, výška 10 cm.