Keramický pekáč s vekom glazúrovaný využijete na pečenie rôzných druhov mäsa alebo ryb, zapečiete zeleninu, zemiaky , cestoviny. Je to vysoko kvalitný výrobok z prírodného materiálu. Připravované jedlo má vynikajúcu a špecifickú chuť, je velmi šťavnaté. Môžete využiť oba jeho diely samostatne. Keramika výborne vedie teplo a preto varením, zapekaním a pečením v keramike dosiahnete ekonomickú prípravu jedál, pokrmy dôjdu - zdroj vypínate s predstihom. Nádoby z keramiky majú dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní Vám vydržia niekoľko rokov. Je ale nutné dodržiavať určité zásady manipulácie s riadom. Výrobok má veľmi vysoké pnutie , neznáša preto okamžité rýchle teplotné zmeny - tepelný šok. Medzi pekáčom a dnom rúry musí byť zabezpečené prúdenie vzduchu, takže vždy klaďte výrobok na mriežku. Je nutné dať studený pekáč do studenej rúry a až potom zapnúť. Pripravovaný pokrm podlievajte horúcou vodou alebo vývarom. Horúci pekáč po vybratí z rúry alebo tepelného zdroja nikdy neklaďte na kov, kameň, dlaždice - vždy iba na drevenú podložku. Rozmery: objem 7 l, vnútorný spodný diel 33 x 21 x 6 cm, vnútorný horný diel 33 x 21 x 7 cm, vonkajší 41 x 25 x 16 cm.