Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Hrniec rímsky

Je na sklade

Katalógové číslo: O 110108
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Hrniec keramický rímsky 33x23x16cm. Rímsky hrniec - základom, ako začať zdravo jesť, je začať zdravo variť. Jednou z mnohých možností je začať variť a piecť v pare. Pokiaľ však nechcete investovať peniaze do drahých parných hrncov, ktoré potom musíte zložito umývať a čistiť, je pre vás rímsky hrniec to pravé. Pokrmy pripravené v rímskom hrnci získajú nenapodobiteľnú chuť a zelenina nestratí farbu.

 
Vaša cena s DPH: 16,11 EUR
 

Čo vlastne rímsky hrniec je a ako vyzerá? Rímsky hrniec je nádoba tvaru klasického alebo podobného tvaru plechového pekáča. Je vyrobená z neglazovanej keramiky. Teda vlastne len z hliny. Hlina ale musí mať schopnosť nasiaknuť vodu. Hrniec má vždy samostatné dno a veko, ktoré by do seba mali zapadať. Fakty - ako sa hrniec používa Už starí Rimania ovládali techniku varenia a pečenia v hlinených nádobách. Naša doba nikdy celkom nedokázala nahradiť varenie a pečenie v hlinených nádobách z hľadiska čistoty chuti a uchovania výživných látok. Hlinená nádoba je i napriek vypáleniu porézna. Keď sa hrniec ponorí do vody, póry nasiaknu vodou, ktorá z hrnca počas pečenia a varenia uniká v podobe pary, čím zabezpečuje pokrmu vlhkosť na prevarenie. Jedlo sa tak nepripáli a zároveň sa každé jedlo podarí. Namočenie nádoby neutralizuje akékoľvek vône, ktoré do hrnca pórmi, nasiakli počas predchádzajúceho varenia. Naviac varenie v pare nevyžaduje vysoké teploty a nie je potrebné pridávať do pokrmov tuk. Jedlo tak môžme pripraviť bez nepotrebných tukov, nie je zbytočne kalorické a obsah vitamínov a ďalších živín sa zachováva. Pri tom však pokrm zostáva aromatický a šťavnatý, pretože sa dusí vo vlastnej šťave. Najvhodnejší je rímsky hrniec pre prípravu dusenej zeleniny s mäsom (hydinovým, rybím, hovädzím, bravčovým atď. ), ale i bez neho. Spoločne s hlavným jedlom môžeme dusiť i prílohu (zemiaky či ryžu). V rímskom hrnci však možno pripravovať prakticky čokoľvek, od polievok až po múčniky. Rímsky hrniec je vhodný pre všetkých, ktorí trpia žlčníkovým ochorením, majú predpísané redukčné diéty alebo len tak žijú zdravo. Použitie hrnca je v podstate jednoduché. Nesmieme však zabúdať na niekoľko pravidiel a postupov, aby nám hrniec počas prípravy nepraskol: -hrniec musíme VŽDY pred použitím namočiť minimálne na 15 minút do vlažnej vody, čím dlhšie je ponorený, tým lepšie -hrniec ponoríme celý a taktiež dovnútra nalejeme vodu, nezabudnúť namočiť i pokrievku, pokiaľ vieme, že ju budeme potrebovať. Ak by sme tak neurobili, hrniec by v trúbe praskol -vložíme do hrnca všetky prísady pripravovaného pokrmu a prikryjeme pokrievkou -hrniec VŽDY vkladáme do STUDENÉJ rúry! Teplotu zvyšujeme počas pečenia postupne až k najvyššej požadovanej teplote. Najvhodnejšia je teplovzdušná trúba. -pri pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodlievame studenou vodou, najskôr ju zahrejeme, -pekáč s hotovým jedlom pokladáme vždy na utierku alebo na podložku pod hrniec -umytý hrniec ukladáme na vzdušné miesto a neprikrývame ho pokrievkou -nádobu umývame len vlažnou vodou s trochou soli, prípadne octu, pomocou mäkkej kefky - hrniec NIKDY nedávame na horúcu platňu elektrického sporáku alebo na plynový horák, hrniec patrí iba do studenej trúby.

 

Odporúčame

Kat.číslo Názov s DPH  
D 86042 Rímsky hrniec Scheurich 6,3 l 35,34 EUR
D 86031 Rímsky hrniec Scheurich 2,5 l 26 EUR
K 33000016 Rímsky hrniec 6l neglazovaný 21,99 EUR
D 86035 Rímsky hrniec Scheurich 3,7 l 21,10 EUR
O 110110 Rímsky hrniec 19,99 EUR

Alternatívna ponuka

Kat.číslo Názov s DPH  
O 110110 Rímsky hrniec 19,99 EUR  
D 86031 Rímsky hrniec Scheurich 2,5 l 26 EUR  
D 86035 Rímsky hrniec Scheurich 3,7 l 21,10 EUR  
D 86042 Rímsky hrniec Scheurich 6,3 l 35,34 EUR  

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky