Formička na včelie úliky je vynikajúca na prípravu tradičného pečiva včelích úlikov / osích hniezd. Materiál: plast. Vhodná aj do umývačky. Rozmery: pr. 5 cm, v. 4 cm.Recept:SurovinyVčelie úli: 1 balíček piškóty100 g cukor (práškový)60 g maslo 2 lyžice mlieka 2 lyžice rumu2 lyžice kakaa piškóty celé2 lyžice orechy (mleté)Krém: 100 g masla 1 žltok100 g cukrulyžica rumu. Podľa chuti pridaním kakaa vytvoríme tmavý krém.Postup prípravyZ mletých piškót a z ostatných surovín vypracujeme hladkú zmes, ktoré necháme v chladničke stuhnúť. Formičky na včelie úliky posypeme práškovým cukrom a vystelieme pripraveným cestom do ktorého v strede vyhlbime jamku, ktorú naplníme krémom a nakoniec uzavrieme piškótou (alebo upečeným kolieskom z lineckého cesta). Keď sú úliky hotové, vyklopíme ich na rovnú plochu, najlepšie na dosku a necháme v chladničke stuhnúť.Typ aby sa cesto nelepilo Aby sa cesto nelepilo vo formičke a šlo ľahšie vyklepnúť z formičky, je potreba každý kúsok cesta ľahko obaliť v práškovom cukru a formičky tak nemusíte vymazať ani vysypať múkou. Obalený kúsok cesta dajte do formičky a jednoducho ho vytvarujte a vytiahnite.