Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Pizza set kamenina / drôt+krájač

Pripravuje sa

Katalógové číslo: O 123778
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Pizza set kamenina / drôt + krájač. Set na pizzu Vám umožní pripraviť skvelú chrumkavú pizzu, aj iné dobroty - pizza chlieb, pečené mäso, ryby, zeleninu, pečivo slané aj sladké... Kameň na pečenie z prírodného materiálu vďaka pórovitosti absorbuje a uvoľňuje vlhkosť a vďaka tomuto procesu bude cesto dokonale chrumkavé. Pri dodržiavaní pravidiel o údržbe a manipulácii (vylúčenie teplotných šokov, opatrnosti pri čistení povrchu,...)Vám bude slúžiť veľmi dlho a budete určite spokojný s jeho možnosťami využitia. Súprava obsahuje kameň na pečenie s pr. 33 cm, drôtený stojan a krájač na pizzu - kov, drevo. Nevhodný na umývanie v umývačke na riad. Vhodný do všetkých typov rúr. Návod, podmienky použitia a recept na skvelú pizza cesto súčasťou balenia.

 
Vaša cena s DPH: 11,39 EUR
 

PIZZA KAMEŇ

Kameň na pečenie je z prírodného materiálu. Vďaka miliónom mikroskopických pórov, ktoré absorbujú vlhkosť cesta a potom ju uvoľňujú, pomáha udržať vysokú teplotu v rúre. Pizza alebo iné pečivo tým dosiahne jednoducho dokonalú chrumkavosť. Takto si môžeme pripraviť nielen pizzu, ale aj bežné pečivo, rôzne sušienky, tortilly, mäso či ryby a veľa iného. Pizza kameň má úplne jednoduché použitie. Do rúry ho umiestnite do stredu alebo nadol a pred samotným pečením rúru rozohrejte na veľmi vysokú teplotu, aby sa kameň rozohrial. Na kameň je lepšie dať papier na pečenie alebo ho posypať kukuričnou múkou, aby sa na neho  pizza neprichytávala. Tuky ani oleje sa na prípravu na kameni nepoužívajú. Pozor na zmeny teplôt – horúci nepoložiť na studený povrch a naopak! Kameň vložíme do rúry a necháme ho rozohriať ,pomocou držiaka ho vytiahneme, zložíme pokrm a vložíme späť do rúry do vychladnutia, alebo pokrm vytiahneme drevenou lopatkou. Tým, že sa kameň používa, tak časom získava tmavšiu farbu a touto patinou sa zlepšujú aj jeho vlastnosti.  

 Vďaka absorpčným vlastnostiam kamennej dosky je pečivo výnimočne chrumkavé.

Vždy nechajte kameň dostatočne vychladnúť, nie je na ňom vidieť, či  je rozpálený alebo nie, takže s ním manipulujte veľmi opatrne, aby ste zamedzili nebezpečenstvo spálenia. Zvýšenú opatrnosť venujte deťom aj vašim štvornohým miláčikom, aby sa nespálili!

 

POUŽITIE

·        Kameň na pečenie je krehký, preto pri manipulácii s ním buďte opatrní. Pozor na mechanické nárazy (doska je z materiálu s pamäťou, mikro prasklina môže byť príčinou neskoršieho prasknutia kameňa).

·        Pred prvým použitím umyte čistou vodou bez saponátových prostriedkov. Ani pri ďalšom umývaní nepoužívajte žiadne čistiace prostriedky.

·        Kameň umiestnite do stredu rúry a predhrejte, potom na neho umiestnite pokrm.

·        Medzi pokrm a Pizza kameň ukladajte papier na pečenie; uľahčíte si čistenie a upečené jedlo sa Vám bude ľahšie vyberať .

·        Pizza kameň je vhodný do plynových či elektrických rúr.

·        Pri príprave, na Pizza kameni nepoužívajte žiadne oleje ani tuky.

·        Na odstránenie zvyškov jedál použite drevenú škrabku alebo kefku.

·        Ak pečiete mäso alebo ryby, zabaľte ich do hliníkovej fólie, aby sa zachytili tuky a šťavy.

·        Po upečení pokrm vyberte, napr. pomocou drevenej lopatky.

·        Kameň nesmie byť vystavený TEPLOTNÉMU ŠOKU (vložený priamo do horúcej rúry, styk s rozpálenou platňou, ohňom a naopak po vybratí z horúcej rúry položený na studený podklad). Mohlo by dôjsť k prasknutiu či rozlomeniu.

·        Zmena farby či už pečením alebo po styku s potravinou nie je závadou a nemôže byť predmetom reklamácie

·        Nie je vhodný na umývanie v umývačke na riad..

·        Používajte kameň len na pečenie, nie je určený na krájanie potravín, môže dôjsť k poškodeniu kameňa aj kuchynských potrieb. Akékoľvek ryhy či drážky na povrchu nemôžu byť predmetom reklamácie.

·        Uchovávajte na vetranom a suchom mieste pri izbovej teplote.

 

 

 

 

RECEPT

360g hladkej múky

180g vody

1 lyžička soli

5g sušeného droždia

2 lyžičky olivového oleja

Tradičné talianske cesto zahrňuje len  tieto štyri základné suroviny: múka, voda, soľ, kvasnice.
Avšak základom dobrého cesta je nechať cesto nielen nakysnúť, ale tiež dobre „dozrieť“. Preto budeme cesto robiť deň vopred a potom ho uložíme do chladničky. Také cesto bude veľmi chutné, chrumkavé, s výraznou vôňou cesta a ľahko stráviteľné.
Ak potrebujete pizza cesto rýchlo, použite rovnaký recept, len nedávajte cesto do chladničky a nechajte ho vykysnúť  pri izbovej teplote približne dve hodiny. Recept je pre 2-3 tenké pizze.

Obloha:
Paradajky vo vlastnej šťave ( nie kečup!)
Syr mozarella
Ostatné suroviny: saláma, šunka, šampiňóny, vajcia, čo doma máte....

 

V stredne veľkej miske premiešame múku a soľ. Pridáme droždie, vodu a všetko dôkladne premiešame. Až potom, keď nám múka vpila všetku vodu, môžeme pridať olivový olej a na pracovnej doske vymiesime- saténovo hladké cesto. Hotové cesto je stredne tuhé, má neroztekavú konzistenciu. Cesto rozdelíme a vyvaľkáme  tri gule, ktoré dáme na veľký tanie. Potrieme ich zľahka olejom a dôkladne ich prikryjeme igelitovým vreckom, aby neosychali. Cesto sa dáva do chladničky ihneď po vymiesení .

Druhý deň cesto vyberieme a necháme po dobu jednej hodiny odležať, aby získali izbovú teplotu. Pomocou valčeka (alebo ručne) vyvaľkáme okrúhlu placku, ktorú dáme na papier na pečenie. Potrieme ju paradajkovou zmesou, pridáme syr a ostatné suroviny. Medzitým sa nám už rozohreje rúra s pizza kameňom na min. 250°C. Čím rýchlejšie pizzu upečieme, tým bude lepší. Preto rúru počas pečenia neotvárame, aby nám neunikalo teplo. (Pravá neapolská pizza sa pečie na 485°C približne jednu minutú.) Teraz už máme na pizzu drvené paradajky, mozarellu, a preto ju môžeme vložiť do rúry. Pečenie bude trvať približne 10 minút. Cesto možno tiež zmraziť a kedykoľvek v prípade potreby použiť. Cesto sa dáva do mrazničky už nakysnuté!

Dobrú chuť!

 

 

 

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky