Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


PEPO kominíček

Pripravuje sa

Výrobca: PE-PO
Katalógové číslo: K 952069
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Kominíček PEPO odstraňovač sadzí

KOMINÍČEK je chemický odstraňovač sadzí z komínov a dymovodov. Používame ho na čistenie komínov aj dymovodov

Technické informácie: Používajte vždy uzavrené sáčky Kominíčka, obsahujú zodpovedajúcu dávku.

Balenie Kominíčka obsahuje 5 sáčkov.

váha 5x14g

 
Vaša cena s DPH: 3,89 EUR
 

Dávkovanie: - lokálne topidla, krbové kachle, kotle na etážové vykurovanie - 1 sáčok - kotle ústredného vykurovania - 2 sáčky. Väčšiu dávku Kominíčku naraz nedávajte. V prípade potreby (väčší stupeň znečistenia) aplikáciu zopakujte. Kominíček je vhodné aplikovat preventívne.

Aplikácia - Kominíček: Pri dávkování do topidiel vhoďte sáčok na rozžhavené palivo a topidlo uzavrite, aby účinná látka neunikla do okolia. (efarby.sk) Znížil by sa tak čistiaci účinok a mohlo by dôjsť k uvolneniu nepríjemného dymu prípadne zápachu do miestnosti. Bezpečnosť: Manipulácia s Kominíčkom je pri dodržaní pravidiel dávkovania a aplikácie bezpečná.

Princíp čistenia komínu: Podstatou čištenia je katalytická reakcia, pri ktorej dochádza k premene sadzí na kysličník uhličitý. Jedná sa vo svojej podstate o spalovanie bez plameňa pri nižšej teplote, než prebieha klasické horenie. Princíp čistenia prebieha v dvoch fázach, a to hneď pri aplikácii a ďalej pri daľšom používání kachlí sa začnú sadze a decht v spalinovej ceste rozpadávať vplyvom vyschnutia. Účinnosť Kominíčka môže byť znížená pri kúrení mokrým drevom.

Pred aplikáciou je nutné, aby palivo v kachliach bolo rozžhavené, ale nehorelo príliš dynamicky. Pokiaľ nie je dostatočný ťah v komíne a topidle, zvýšte ho prihodením triesok, alebo papieru. Pokiaľ dôjde k uvolneniu dymu do miestnosti, zabezpečte okamžité vyvetranie.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky