Logo

Celková cena nákupu

s DPH:: 0 EUR


Krbové kachle LEDERATA

Je na sklade

Katalógové číslo: K 203804
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 7

Krbové kachle LEDERATA

výkon: 7 kW, rozmery: 95x55,5x48 cm, dymovod: 120 mm, hmostnosť: 109 kg, palivo: drevo, rozmer ohniska: 30x25x37 cm, účinnosť: 60 %


Krbové kachle Laderata sú vyrobené z oceľového plechu s povrchovou úpravou. Vnútorná strana ohniska kachlí Laderata je vyložená šamotovými tvarovkami. Bočné strany sú z prírodného kameňa „SERPENTINO SABBIATO“ alebo z keramiky. V spodnej časti spaľovacieho priestoru je rošt, pod ktorým je nádoba na popol. Dvierka ohniska sú zasklené tepelne vysoko odolným sklom. Počas prevádzky kachlí môžu byť dvierka ohniska otvárané len pri dodávke paliva. Odvod spalín je umiestnený zhora.

 
Vaša cena s DPH: 439 EUR
 

1. Všeobecný popis

Krbové kachle na drevo sú jednošachtové tepelné spotrebiče. Používajú sa na doplnkové vykurovanie v chladnejšom období podľa Vašich požiadaviek. Malá spotreba paliva a rýchla výhrevnosť predstavuje ekonomicky nenáročné vykurovanie. Kachle sú určené na lokálne vykurovanie.


2. Technické údaje

- Tepelný výkon................................ 7 kw

- Palivo............................................. drevené polená, drevené brikety

- Rozmer – mm................................. 950x480x555

- Rozmer ohniska – mm................... 250x300x370

- Priemer dymovodu........................ 120

- Objem popolníka.......................... 4,56 dm3

- Hmotnosť pece (netto).................. 109 kg

- Farebné prevedenie ...................... sivá


Ďalšie technické údaje:

Koncentrácia CO v spalinách (brané z 13% O2): 0,516 %

Teplota spalín: 315 °C

Energetická účinnosť: 59 %


3. Dôležité informácie

Krbové kachle musia byť odstavené mimo prevádzku počas prác vedúcich k vzniku nebezpečných horľavých plynov, alebo k výbuchu (napr. lepenie podlahovín). Krbové kachle môžu obsluhovať len dospelé osoby v súlade s týmto návodom. K zakurovaniu sa nesmú používať žiadne horľavé kvapaliny.

Počas prevádzky je zakázané zvyšovať ich menovitý výkon použitím horľavých kvapalín, alebo s otvorením popolných dvierok. Krbové kachle nesmú byť prevádzkované s otvorenými dvierkami ohniska.

Pred začatím používania je potrebné namontovať rúčku na dvierka ohniska, ktorá sa nachádza v popolníku. Montuje sa tak, že skrutku umiestnite na bočný otvor dverí a kľúčom ľahko zatiahnete. Kvalitné napojenie kachlí na komín dymovými rúrami je dôležitou podmienkou, aby sa dym nevrátil do miestnosti, aby sa neuvoľňovali škodlivé plyny a tiež, aby nedošlo k znefunkčneniu vyhrievania kachlí.

Zápach, ktorý vzniká v dôsledku opaľovania farby pri prvom zakúrení zmizne v priebehu niekoľkých hodín. Preto je potrebné dobre prevetrávať miestnosť. Kachle sú natreté teplovzdornou farbou, ktorá dosiahne svoju konečnú perzistenciu až po prvom zohriatí, preto sa nesmie nič klásť a dotýkať sa vonkajšieho povrchu, aby sa nepoškodil náter. Odporúčame prvých 8-10 hodín prevádzkovania palivo prikladať miernejšie za účelom prispôsobovania sa častí zo sivej liatiny vysokej teplote.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky